Ταξιδεύοντας με την Μάγια Τσόκλη «Μάλι»

28 Προβολές
Published
Subscribe στην ΕΡΤ: http://bit.ly/ERTYT

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Δυτική Αφρική. Η Μάγια Τσόκλη, παρέα με τον Λεωνίδα Αντωνόπουλο πηγαίνουν στο Μάλι, σε μια από τις πιο ταλαιπωρημένες αλλά και πιο γοητευτικές και πολύχρωμες χώρες του κόσμου που φημίζονται για τη μουσική τους.

Κατοικήθηκε από τους προϊστορικούς χρόνους και στα εδάφη της άνθισε το πιο αρχαίο κράτος της δυτικής Αφρικής, η Γκάνα.
Η περιήγησή τους ξεκινά από την πρωτεύουσα Μπαμακό, που ιδρύθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα, ξεκίνησε ως ένα μικρό παραποτάμιο χωριό στις όχθες του Νίγηρα, έδειξε ότι είχε προοπτική και έγινε βάση των γαλλικών επιχειρήσεων στο Σουδάν.
Στη συνέχεια, επισκέπτονται την Τζενέ, με την ευάλωτη ομορφιά. Διάσημη για το παζάρι της Δευτέρας, που θεωρείται το πιο ζωντανό αυτής της πλευράς της Μαύρης Ηπείρου, γνώρισε μεγάλη ακμή ως σταθμός των δρόμων των καραβανιών και προικίστηκε με το πιο εντυπωσιακό χωμάτινο τζαμί του κόσμου.
Οι ταξιδιώτες συνεχίζουν προς τη μαγική χώρα των Ντογκόν, που βρίσκεται πολύ κοντά στη Μπουρκίνα Φάσο. Οι Ντογκόν είναι η μοναδική εθνότητα του Μάλι, που κατάφερε να διατηρήσει την αυθεντικότητά της, την ομοιογένεια της, τα ήθη και τις παραδόσεις της, παρά το γεγονός ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη τουριστική ατραξιόν της χώρας. Εκεί, ο φακός της εκπομπής θα ανακαλύψει έναν άλλο κόσμο…
Κείμενα: Μάγια Τσόκλη
Σκηνοθεσία – Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρόνης Πεχλιβανίδης

Παρουσίαση: Μάγια Τσόκλη

Official Site: http://www.ert.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/ERTsocial/
Twitter: https://twitter.com/ErtSocial
Instagram: https://www.instagram.com/ertsocial/
Κατηγορία
Ντοκιμαντέρ
Ετικέτες
ΕΡΤ, ERT, ερτ
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει